Europas raskeste lynlader lansert

4.12.2023
9.10.2023
Eviny tester ut en ny norskprodusert lynlader på 420 kW.

Eviny tester ut en ny norskprodusert lynlader på 420 kW. Den er raskest i Europa og gjør det mulig å ta i bruk større anleggsmaskiner på utslippsfrie byggeplasser. Entreprenørene tar nemlig i bruk stadig tyngre elektriske kjøretøy med økt effektbehov. Det krever også kraftigere ladere. Den nye laderen har to ladepistoler som gjør det mulig å lynlade to store elektriske gravemaskiner i lunsjpausen. Dermed går mindre tid vekk til å vente på lading. Dette vil gjøre det enda enklere og mer attraktivt for bygg- og anleggsbransjen å gå over til utslippsfrie løsninger.


Den første testen skjer på Bergen Travpark, der entreprenøren Sartor & Drange utfører et miljøprosjekt for Bymiljøetaten i Bergen kommune. I Enova-prosjektet «Pilotering av elektrisk infrastruktur til utslippsfri anleggsplass» har Eviny fått støtte av Enova til å utvikle og prøve ut nytt utstyr som skal muliggjøre omstilling til nullutslippsprosjekter innenfor bygg og anleggsbransjen. Roger Bøe, prosjektleder i Sartor & Drange, påpeker at rask lading er nøkkelen til god drift på elektriske anleggsmaskiner - "Vi får bedre flyt i produksjonen, og maskinførere kan ha fullt på oppgaven som skal utføres, uten å måtte tenke så mye på lading. At flere kan lade samtidig med stor kapasitet, er også en fordel, da flere av maskinene er direkte avhengige av hverandre i produksjonen"

Vi får bedre flyt i produksjonen, og maskinførere kan ha fullt på oppgaven som skal utføres, uten å måtte tenke så mye på lading. At flere kan lade samtidig med stor kapasitet, er også en fordel, da flere av maskinene er direkte avhengige av hverandre i produksjonen - Roger Bøe, prosjektleder i Sartor & Drange

Eviny skal i første omgang tilby den mobile laderen til bygge- og anleggsplasser for å lade elektriske anleggsmaskiner, men den kan også brukes til lading av lastebiler og biler. Det er bergensselskapet Ayond som har produsert rekordladeren på 420 kW. Laderen har standard CSS2-ladeplugg, og kan dermed brukes av både personbiler og tyngre kjøretøy.

Les mer om lynladere her eller ta kontakt med oss for å høre mer.