Batterier gav nettkunder strøm

10.1.2024
6.12.2023
Nettselskap forsynte nettkunder med strøm fra batterier

Forrige helg ble første pilot i BKK gjennomført ved å forsyne kunder med strøm ved bruk av batterier. Kundene ble varslet utkobling lørdag i tidsrommet kl. 09:00-15:00, men vi forsynte kundene med strøm fra batterier i nesten hele utkoblingstiden.

Piloten ble gjennomført med god hjelp fra montører fra BKK AS i samarbeid med personell og batterier fra Eviny. Batteriene leverer 415V og nettet på plassen er 230V. Derfor måtte vi benytte transformator mellom batteri og sluttkundene. Forbruket ble mindre enn forventet, tross minus grader på stedet. Grunnen til dette var kortere utkoblingstid og at flere kunder ikke var hjemme på tidspunktet. Bruk av batteri fungerer bra, men det er flere komponenter som må koordineres og kobles sammen for å få dette til å fungere. I gjengjeld kan vi forsyne nettkunder med strøm uten støy og utslipp.

Bruk av batteri fungerer bra, men det er flere komponenter som må koordineres og kobles sammen for å få dette til å fungere. I gjengjeld kan vi forsyne nettkunder med strøm uten støy og utslipp. Videre kommer prosjektet blant annet til å oppsummere piloten, gjøre nødvendige justeringer til neste pilot og føre regnskap på redusert utslipp.

Har du et prosjekt som kunne egnet seg for en pilot eller har et helt eller delvis utslippsfritt prosjekt på gang, ta gjerne kontakt med oss!